PPK – Movember

Pohjois-Pohjanmaan Kiekko ry haluaa jatkaa omalta osaltaan jääkiekkoilijoille muodostunutta Movember-perinnettä ja tukea syöpätutkimusta. Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa. Siihen sairastuu noin 5000 miestä vuodessa. Vuosittain eturauhassyöpä vie noin 850 miehen hengen.

PPK on perustanut oman keräyspotin Syöpäsäätiön sivuille, jolla tuetaan eturauhassyöpätutkimusta. Aikaisempina vuosina Syöpäsäätiö on kerännyt varoja eturauhassyöpätutkimukselle Movember-keräyksellä. Movemberin keräystuotot ovat kuitenkin viime vuosina laskeneet ja tänä vuonna Suomesta ei löytynyt kumppania vuoden 2017 keräystä varten. Tämän takia Suomessa ei pystytty järjestämään Movember varainhankintakampanjaa. Onneksi on kuitenkin muita tapoja auttaa ja Syöpäsäätiö onkin lanseerannut pelasta miehet-keräyksen, jossa on mukana eri toimijoita oman keräyspottinsa kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan Kiekko ry